foto

Het Spiegel is behoorlijk volgebouwd, waardoor er maar weinig tot geen ruimte is voor nieuwe bebouwing, Wel zijn er bestemmingsplannen voor herbebouwing of verandering van functie. En toch nog een paar nieuwbouwprojecten. De Vereniging Vrienden van het Spiegel houdt deze projecten goed in de gaten, bezoekt inspreekavonden en gaat indien nodig in overleg met de gemeente. 

Op de vernieuwde site van de gemeente Bussum vindt u alle informatie over de lopende projecten, met beeldmateriaal en een overzicht van de bestuurlijke procedures die zijn doorlopen. De pagina die u kunt bezoeken is: http://www.bussum.nl/plannen-en-projecten/. Daar vindt u ook het bestemmingsplan Spiegel/Prins Hendrikpark, een lijvig document, vastgesteld op 29 april 2010, waarin elf bestemmingsplannen zijn samengevoegd tot één.

Maar op onze site zullen we ook die projecten behandelen die wij belangrijk vinden om goed te volgen. Het gaat om:

- Groenproject Zwarteweg

- Bensdorp

- Bestemmingsplan Zuid-West

Verder van bijzondere zorg is de opkomst van de kinderdagverblijven, waarvoor bijzondere panden aan het bestand woningen worden onttrokken en een bedrijsbestemming krijgen. De vereniging vraagt bij de gemeente na welk beleid hieraan ten grondslag ligt.